26 februari 2015

ÄntligenDet blev en medalj till slut. Pust. Finland öppnade medaljkontot genom ett brons på stafetten 4x5 km. "En riktig krigarmedalj", sa en lycklig 36-åriga Aino-Kaisa Saarinen, som för övrigt gjorde en suverän öppningssträcka.

Finland hade smak på mer, i alla fall på silvret, men slutsträckans Krista Pärmäkoski, tidigare Lähteenmäki, var alldeles för blek om nosen och hade inte en susning när Sveriges unga stjärnskott Nilsson fick fart under skidorna, men vackert så.

Norge alldeles för svåra denna dag och jag inser, med tanke på mitt VM-tips tidigare i dag, att jag återigen är en urusel tippare. Sämst.

Brons är ett brons. Grattis! Ordningen återställd. Frågan är om det blir fler pallplatser för Finland i Falun? Knappast, säger jag. God natt.

3 kommentarer:

josephzohn sa...

Brons är brons och silver är silver ...

kicki sa...

Brons var det bästa våra damer klarade av i år. Krista har tyvärr aldrig nått den toppform hon eftersträvade efter en inensifierad träning under sommaren/hösten.

Idag lär det bli svårare att upprepa bravaden för herrarna. Tippar Norge, Sverige, Frankrike. Ryssland kan blanda sig i leken också.

Tommy sa...

Göran: så sant. Bronset smakade som guld ändå! Inget att göra åt Norge och Sverige....

Kicki: bra tips där. Finlands herrar helt under isen denna gång. Läser nu att Herr Niskanen inte kommer till start i morgondagens femmil. Saldot för Finland i Falun stannar vid: ett brons. Underkänt.