31 januari 2015

På restaurang JakthornetTidigare i dag. Medlemsträff på restaurang Jakthornet, adress Fiskartorpsvägen 20, i närheten av Östermalms IP. SFS (Sveriges fotbollshistoriker och statistiker) uppmärksammar att det svenska Damlandslaget kvalificerat sig för VM 2015 och Sveriges landslagspel under drygt 40 år, från första landskampen 1973 till den 462:a som spelades 26:e november 2014.

Mingel. Mat, kaffe och frågesport. Sistnämnda programpunkt renderar inte i många rätt för undertecknad. Dåligt förberedd till mitt försvar. God stämning trots allt!

På fotot ovan har ni ingen mindre än Tord Grip (t.v.), framgångsrik tränare under många år inom Svenska fotbollsförbundet. Grip basade för det svenska damlandslaget i sju matcher 1977-1978. Saldot: 6 vinster och en oavgjord. Den andre herremannen på bilden är Tommy Wahlsten, redaktör för Bolletinen och ordf. i SFS.

Andra celebriteter under happeningen: Gunilla Paijkull, Kalle Flygar (demontränaren, fem raka SM-guld med Djurgården/Älvsjö), Ann Janson (gjorde det historiska 1:a landskampsmålet för Sverige den 26 juli 1974, i ösregnet i Mariehamn, mot Finland, en tåfjutt) och Bengt Simonsson och några till.

2 kommentarer:

kicki sa...

Säkert en trevlig tillställning. Damfotboll ligger mig varmt om hjärtat. Har till och med varit lagledare för det lokala laget nåra år.

Tommy sa...


Mycket trevligt. Väntar frenetiskt på att finsk fotboll, så väl dam- och herrfotbollen skall klättra på rankingen. Finska damerna har ju varit med om EM-slutspel (2 st har jag för mig), med Kalmari i spetsen. Lagledare! Där ser man!