2 januari 2015

Hockeytalk

Inledningsvis vill jag önska er en god fortsättning på det nya året. Och säga vad man vill, men det råder feber i hockeytokiga Kanada. JVM20 pågår ju där som bäst och i morgonkväll (när detta skrivs är hon redan över midnatt d v s fredag) är det kvartsfinaler på programmet. I en av dem möts fjolårets guldland Finland och ett revanschsuget Sverige. Kan bli en sevärd tillställning där Sverige återigen bär på favoritskapet.

Unglejonens insatser i detta VM har inte imponerat. Laget har bara gjort ynka fem mål (Rantanen 3, Honka och Lehkonen varsitt) och det på fyra matcher. Och inget mål i powerplay. Ingenting man skriver hem till morsan om. Bedrövligt. Kanske det lossnar i kvarten....

I gruppspelet har de blågula juniorerna gått som tåget, vunnit alla matcher. Stabilt på alla fronter. Sverige visade mental styrka mot ryssarna, vände 1-2 underläge till vinst 3-2 där målvakten Linus Söderström (tredje målvakt innan turneringen) var matchens lirare. I kvarten är det tänkt att de blågula juniorkronorna skall fortsätta på den inslagna vägen.

Å andra sidan, vad är väl hockey egentligen när allt kommer omkring?

Hur som helst och utan att konstla till det i boxen....hittade för övrigt en liten grisbit i kylen i dag som jag helt sonika slängde.

Nu snackar vi upp oss inför kvarten med mustigt och genomtänkt hockeyspråk, eller vad säger ni? Och jag säger stort tack till kommentatorerna som bidragit med orerandet nedan.

Håll i hatten:

Huvudena måste gå som propellrar. Både kroppen och benen rör sig både bakåt och framåt.  I periodvilan bör laget prata ihop sig jätterejält. Han är juniorkronornas egen lille specielle pitbull. Finland har gjort det jättemyckebra så här långt i perioden hitintills. Inga leksakspass, TACK! Dom är skickliga dom här små pojkarna. Man kommer flygandes tillsammans vilket är bra. Det där var ett väldigt ostabilt ingripande men så vet han inte heller var stolparna är. Man är samlat.


Inga kommentarer: