30 juli 2014

Brödratrio


Freejazz. A collective improvisation. På allmän begäran slänger jag in den här bilden. Jag ger efter för påtryckningar. Det är late sixties och jag och mina två bröder spelar och trudeluttar hos mormor och morfar i Nykarleby. Tyvärr kan jag icke uppbringa ljudfil från detta specifika tillfälle.

Dock, håll med om att våra stillbildande Leningrad Cowboys-frisyrer är häftiga. Om det blir någon återförening återstår att se, det står skrivet i stjärnorna. Det beror på håret! Och inte visste jag att jag redan då kunde bemästra vuvzela på ett alldeles lysande sätt. Vi var före vår tid.

7 juli 2014

Plockepinn

 
Yxsmedsgränd - Gamla stan


Nina Persson - Animal Heart
 


Nyköpings gästabud

 
Bellmansgatan - Söders höjder


Är du redo?

 
Nashville cavalcade


5 juli 2014

Schweini plays with Kroos

Schweini plays with Kroos, Kroos plays with Özil
Özil plays with Müller, Müller is happy again
 
Hummels plays with Lahm, Klose plays with Kedira
Löw builts a bonfire, Mertesacker plays with it.
 
It's a knockout!

3 juli 2014

Kamälgen

 

Många som rör sig i söderort har sett den fyrfotade tingesten, kan inte ha undgått någon. Den står där helt ogenerad, ståtlig och till synes helt bekymmerslös i en av rondellerna från E4 upp mot Telefonplan. En hel del av oss ställer sig frågan vad den har för koppling till Telefonplan? Man kanske inte behöver ha svar på allt. Det finns samband som vi inte kan förklara....

Nåväl, det är konstnären Linda Shamma Östrand (har jag tagit reda på) som formgivit kamälgen - en så kallad hybrid mellan älg och kamel. Vad är en hybrid, vad har den för identitet? Den är inte som de andra, men på något sätt ändå inte egen.

Skapelsen där i rondellen står helt i bjärt kontrast till det förväntade. Låt så vara. Hybriden, kamälgen, väcker uppseende, därom råder ingen tvekan. Den kanske har till uppgift att tala om för oss, om vi nuddar vid det mänskliga planet, att vi duger som vi är. Det är en befriande tanke, tycker jag.

Alles klar. Muuuh och god natt på er.