21 december 2014

21 december

Illa! Provsmakning av juleglöggen renderar i irriterande fläckar på soffan. Det suger. Kletigt och petigt. Går ej att dölja. Bakpulver. Salt, eller var det citron? Skållhett vatten. Vin äger! Glögg suger. Så var det nog. Stressen är total. Hispigt. Allt skall ju vara klart. Ingenting får gå fel. Om ett par dagar smäller det, ju. Som vi har längtat.

Fint och mysigt är ledorden. Granen är klädd. Kanske man hinner putsa fönstren än en gång? Aktivitetsband? Behövs inte. Benen på ryggen, is i magen. In i kaklet. De sista klapparna skall inhandlas, kanske i morgon eller på tisdag. En kamp mot klockan. Putsa silvret. Damma. Blöta. Luta. Smutta. Baka. Kladda. Var är julslipsen? Ingenting får s(k)inka frosseriets högtid. Vad är det vi håller på med?

Och i vanlig ordning skall det trätas om vilken jullåt som är den bästa.
- -
Tidigare idag. Hockeymatchen Sverige-Finland. Tredje perioden. Tamt. Intetsägande. Öppna landskap.  Spelarna åkte ju bara runt och fyllde år. Julstämning. Förresten, ingen kan säga "Häschli" (Hersley) på ett så övertygande sätt som expertkommentator Lückner. Och den där Salmela - puckkär som få.

Handbollen, ja.  Match om tredje pris. Sverige bronsmedaljörer. Enormt bra gjort. Gulldén MVP.
Målvakten Johanna Bundsen, sicken matchvinnare. Kul. Oväntat. Underhållningsvärdet är högt när det gäller handboll. Vem som tog hem guldet? Hörde jag frågan? Norge så klart. Sjätte guldet i ordningen.

6 kommentarer:

Ailas sa...

Äh, hört talas om en pläd? På fläcken, alltså. Bara ett tips. Funkar.

Vem bryr sig om sporten? Skulle då möjligen säga Mäkäräinen, men så är hon också kvinna... :)

Vill önska dig oikein HYVÄÄ JOULUA!

Raggmunk sa...

God Jul!

Tommy sa...

Ailas! Mäkäräinen är outstanding. God jul till dig också!

Munken! Hallå. God jul till dig med.

kicki sa...

Mycket lugnt här ännu ett par timmar. Ensam vaken med kissemissarna, men snart ska jag börja förbereda maten. Tjuvstartade i går kväll med göra sikröra och Jansson. Skinkan är också klar sedan ett par dagar, den äter vi kall. God Jul!

lassepostis sa...

Galltvål är outstanding mot alla fläckar.Högst upp på min önskelista!, vinst mot Wigan Athletic på annandagen. God Jul Tommy.

Tommy sa...

Kicki: Gott. Tack det samma.

Lasse: Tack för tipset!! Och god fortsättningen på julfirandet.
Nu måste det bli tre poäng annars så börjar man ju böla.....