1 oktober 2014

Malmö FF

Fotboll. Dubbelglädje för di blåe. Malmö som fotbollsstad kokar och glädjen står högt i tak. Inte nog med att laget ser ut att ha säkrat Allsvenska guldet så har det avancerat till fotbollens finrum d v s Champions League. Och ikväll möter Malmö FF grekiska Olympiakos i sin första hemmamatch i det penningstinna slutspelet. Är det någon match som malmöiterna skall vinna så är det just denna.

Malmö FF har givetvis ett gott självförtroende i sin hemmaborg men vi får icke glömma att Olympiakos i förra omgången hemmavann mot ett av Europas topplag Atletico Madrid. Olympiakos är med andra ord inget duvungegäng. Dock, hemma och borta är två vitt skilda saker.

Om jag skall tippa resultatet - och det gör jag gärna - i kvällens hyperintressanta drabbning så tror jag att Malmö gör, med hemmapubliken i ryggen, en gedigen insats och vinner med 2-1. Därefter är det roliga slut för pågarna. Kanske att laget kan knipa en pinne eller två till hemma men inte fler. Missa inte. TV 6 visar matchen med start 20:45. Inte långt kvar nu.Hade ju gärna sett Pa Konate (bilden) från start ikväll men i den preliminära laguppställningen tar Ricardinho tillbaka sin plats på vänsterbacken. Konate visade senast borta mot Juventus och i play off till CL att han har kvaliteter sin unga ålder till trots. I Juventusmatchen uppvisade han en härlig entusiasm och en respektlöshet som kan bära långt. En favoritspelare. Här har Malmö och svenska fotbollslandslaget en riktig "comingman". Kom i håg var ni läste det först!

Inga kommentarer: