23 augusti 2014

DN-galan 2014DN-galan 2014 över för denna gång. En härlig upplevelse i allra högsta grad. Ett startfält med stjärnglans där stavhopparen Lavillenie var det största dragplåstret. Tyvärr klarade han inte ingångshöjden 560 i den blåsiga sidovinden och blev således utan resultat. Surt, sa räven. Sånt som händer, säger jag. Atleterna är inga robotar som kan prestera på max kväll efter kväll. Nej.

Annars var stämningen aningen avslagen bland de närmare 13 000 besökarna. Det var bara blågula hoppen Jarder, Green och Tornéus som fick igång den kräsna publiken. Kulstötarkolossen Hoffa rönte också stor uppmärksamhet. Visst. Han hivade iväg kulan över 21 meter. Ingen överraskning i sig men vad har hänt med Christian Cantwell?

I spjutet visade finska urkraften Antti Ruuskanen återigen var skåpet skall stå. Han segrade komfortabelt med ett kast på över 87 meter. Hans landsman Pitkämäki spelar andra fiolen för närvarande. Hur som helst, en magnifik spjuttävling, flera man över 84 meter. Kvällens clou!

EM-medaljörerna Aregawi, Bahta och Foughberg hade ingen större dag på jobbet. De hamnade långt nere i resultatlistorna. Trötta och mätta, precis som många i publiken. På herrarnas 800 meter visade dock ungtuppen Almgren att han vill vara med och slåss i den internationella toppen. Han presterade sin tredje snabbaste tid någonsin! Tjyvstarter stod också på programmet, bland annat på 3000 meter hinder. Världsårsbästa på herrarnas 5000 meter.  Och så Allyson Felix. Vackert så.

Största irritationsmomentet är väl ändå, tycker jag, när folk tultar och springer omkring på läktaren, upp och ner i trapporna, med en massa korv och annat tjafs och skymmer sikten för oss som vill se och inte missa en endaste sekvens av det som sker nere på planen. Obegripligt! Ingen vett och etikett överhuvudtaget. Ett råd: stanna hemma.

2 kommentarer:

kicki sa...

Så den svenska publiken gick inte igång ens på spjutkastet? Bästa nivån på den tävlingen, men Amb var förstås inte med.

Idag vilade Ruuskanen kastarmen och nöjde sig med att skriva autografer i elittävlingen i Tammerfors. Han avser ändå vara med i Zürich.

Tommy sa...

Svenskar fattar inte grejen med spjutkastning!! Spjut är religion, större än livet i sig.

Ruuskanen gör helt rätt i att vila. I Zürich igen (28:e. Gick ju bra senast:-)