20 april 2014

Våren på hemmaplan

Våren är i full kareta. Vi soltörstande människor ackompanjeras av underbar fågelsång. Befriande arior. Själv är jag insyltad i tankegångar som inte är helt bekväma. Vandrat lite i skogen, cyklat på vägarna, rensat hjärnan, lite av en hårddiskrensning om du så vill. Ställt mig i en oändligt lång kö bara för att ta del av glädjen i att äta glass. I Älvsjö rusade ett X2000 förbi, i fönstren såg jag ansikten som stirrade på mig likt fågelholkar. Söndagsresenärer. Jag vinkar dem lycklig resa. Förvånad över mig själv. Ungdomlig i mitt sinne.

Uppe på Söders höjder, vid kolonistugorna, rensas och putsas det. I anletes svett. Från morgon till kväll. Det skall bli fint. Jorden doftar fräsch av deras ansträngningar. Tiden går fort. Ett halvt sekel är ingenting i livets mysterium. Hojade också en sväng ner till Liljeholmen där det från en kiosk hördes glada röster, det språkades finska. De var på väg till en hemlig konferens, tyckte jag mig kunna höra. En återträff av något slag. Kanske. Främlingar. Jag ropar, "terve". De skrattade igenkännande!

 
 
 
 
Och igår. Leeds första bortavinst på Oakwell, mot Barnsley, sedan 1997. 1-0. Man tackar. Och på annandag påsk är det match igen, hemma på Elland Road, mot Nottingham Forest. Jag lovar att återkomma med utförligt matchreferat och smaskiga bilder.

2 kommentarer:

Postis sa...

Stackars Nevill!

Tommy sa...

Nä, det är inget kul alls!! Och inte är riktigt kul att vara Leedsfan heller. Come on!!!