13 april 2014

Grishuvuden

Kvällen blev inte sen men den nya dagen tidig. Måtte det inte bli för sent att vakna upp, med nya ögon. Risken finns att man missar en ny kväll. Och en ny dag. Av den anledningen är det givetvis på sin plats att skrida till verket med vidöppna ögon. Så att man inte missar något!

Läser dagens Wolodarski-krönika och våndas i hemmets lugna skyddade verkstad. Krönikören frågar sig, "vad skall omvärlden göra när ett land övergår i ett inferno?" Och fortsätter: "Syrien är nära att försvinna från den internationella radarn, som om krisen var jämförbar med ett malaysiskt flygplan."

Ja. Av Syriens 22 miljoner har nästan sju miljoner förlorat sina hem och blivit internflyktingar. Till på köpet har nära tre miljoner flytt över gränsen, till Libanon eller Jordanien. Och dödssiffran fortsätter bara att öka medan världen otäckt stillatigande ser på.


Och på hemmaplan, här i vår lilla vrå, är de igång igen. Allt är sig likt. Dessa små vidriga svin som gör precis som faller dem in. I fotbollens och hockeyns fördömda namn. Hotar och förgör trots den  tragiska dödsmisshandeln i Helsingborg i färskt minne. Av historien har vi lärt oss att vi ingenting lärt, sa en kändis för länge sedan. Ja. Skammens ansikte visar sig ånyo. Och det är inte sista gången. Tyvärr. O, du arme.

Inga kommentarer: