16 mars 2014

Träffar och missar


Det är Mari Laukkanen, 26,  som tittar lite snett på bilden. Hon har ingen anledning att göra det eftersom hon i torsdagens sprinttävling i världscupen i Kontiolahti tog karriärens första prispallplacering genom att knipa trädje plats'n. Tävling som för övrigt blev en formidabel finländsk succé. Två finskor på pallen i en världscupstävling i skidskytte har aldrig hänt tidigare. Vem som vann loppet? Kaisa Mäkäräinen. Hon har äntligen hittat kalasformen, hon fick ju jubla även igår. Kaisas OS i Sotji blev en stor missräkning men nu är hon på väg att ta hem den totala världscupen. En avslutning på säsongen som heter duga.

Tävlingarna  fortsätter idag med jaktstarter. Finska herrarna går fortsatt trögt. Bäste finne igår: 57:a. Inte mycket att skriva hem till mamma om. Vallarmissar? Skit i pipan?
Självklart. Visst håller jag ett extra öga på Formel 1-cirkusen. Premiärloppet 2014 resulterade i dansk skräll och ett svenskt bryt. Bottas 6:a och Räikkönen 8:a. Finsk-tysk etta. Mycket nordiskt. Kul.

Inga kommentarer: