4 februari 2014

Svärde

Fångas och fängslas av en artikel i DN där det står följande: en av Sotjis mest OS-kritiska miljöaktivister, Jevgenij Vitisjko, dömdes på måndagen till 15 dagars fängsligt försvar för huliganism. Jevgenij anklagas för att ha "svurit åt lokaltrafiken", vilket kan ge uppemot 15 dagars arrest, meddelade Vitisjkos organisation EVSK.

Jag sitter inte inne med alla uppgifter kring detta specifika fall men jag antar att hans handlande är direkt kopplat till OS. Herr Putin har ju sedan tidgare utfärdat en ukas om att alla demonstrationer förbjuds mellan 7 januari och 21 mars 2014. Vitisjko har antagligen stått och gastat i nåt gathörn och väckt den alerte björnen.

Kunde ju vara nåt för makthavarna här i Stockholm att införa. Ja, en svordomslag, rätt och slätt. Så fort du fäller nedlåtande och svordomsklingande kommentarer om trafiken (SJ, SL, cyklister, bilister etc) renderar detta i 15 dagar bakom lås och bom. Haja. Varenda kotte skulle ju sitta och skaka galler. Här snackar vi trängselavgifter fast åt andra hållet, om jag själv förstår vad jag egentligen är ute efter. Men det är klart, Kronobergshäktet är ju inte så stort. Och Kumla har lapp på luckan. Tänkte inte på det.

2 kommentarer:

Ailas sa...

Jag håller på Putin; på dem bara. Hårt och brutalt, no pardon. Det är fult att svära och klaga, det fick vi ju lära oss redan som barn. :)

So, keep smiling... kanske får du sova i den egna bädden i natt.

Tommy sa...

Aila: Jag har aldrig sagt ett ont ord om vare sig SJ eller SL, för att nu ta några exempel. Det kan uppfattas som signalfel