3 februari 2014

Osar

Mångfald i rotation. Är du beredd att åka med, med dina egna fel och brister. Vågar du släppa taget och gå utanför boxen? Tänka bortom ditt eget revir? Kan du tänka dig att kompromissa, ge avkall på det som DU tror är rätt, se bortom dina egna vanor och acceptera andras rätt till att vara, att överhuvudtaget andas samma luft?

Igår hamnade jag i ett samspråk där det konstaterades att vi är hänsynslösa på att döma varann, se ner på vår nästa trots att vi överhuvudtaget inte ens känner vederbörande. Vi är grisblinkssnabba på att placera människor i fack. Och vi har det alla: förutfattade meningar. Och vad händer med dig/mig när vi hamnar i ett fack som inte överensstämmer med den vi är?

 

 
Snart smäller det. Putins eget hemmagjorda. Ryssland rustar för tidernas dyraste sportfest. Och inget annat europeiskt land är så drabbat av terrorism som Putins. Globalt är det väl bara länder som Irak, Afghanistan och Somalia som ligger ännu värre till. Vi har bomberna i Volgograd i slutet av december i färskt minne.
 
Utvecklingen i Ryssland är förstås bekymmersam. Det råder oro i leden, minst sagt. Människorättsivrare och sanna demokrater skakar uppgivet på huvuden, pannorna är satta i djupa veck.
 
Hör idrott och politik ihop? Ja. Av den anledningen har bland annat Sveriges underhållningsminister markerat och  tackat NJIET till invigningen. (Sista meningen skall läsas med en stor hink av ironi.)
 
Det rent sportsliga, då? Ser förstås fram emot hockeyn. Alltid lika kul. Tyvärr mörka moln på den finländska hockeyhimlen eftersom både kapten Mikko Koivu och Philadelphias trotjänare Kimmo Timonen är skadade. Båda går en kamp mot klockan. Båda behövs i jakten på guldet.
 
Sen blir det en salig blandning av skeleton, hiphop-bräda och slopestyle. Fråga mig inte vad som är vad. För att inte tala om alla bobbar som skall puckla och tracka på varann./Tommy

Inga kommentarer: