17 februari 2014

OS

Ett av de största ögonblicken i svenska idrottshistoria. Ja, sannerligen. Tänker närmast på Kallas osannolika forcering på damstafetten i lördags. Sa till frugan i soffan att, "Lähteenmäki och tyskan behöver drygt 30 sekunders försprång för att inte Kalla skall hinna ikapp!". De fick "bara" 25 och det har nog inte undgått någon vad som hände därefter.

Jag missunnar inte Sverige guldet. Inte alls. Ställer mig i hyllningskören. Trodde bara inte att Kalla var kapabel till en sådan obeskrivlig, närmast omänsklig, uppåkning. Och oj vad jag hade fel. Svenskan har gett uttrycket käftsmäll en ny dimension. Och upploppet sedan! Urstyrka. Fradgan stod som spön i backen. Det var kattens lek med råttan. Ingenting annat. Och Sverige har aldrig haft en skidåkare som Charlotte Kalla. Och festen är inte slut än.....

- - -

Charlotte Kalla är en skidjägare med svart blick och vita huggtänder. Charlotte Kalla är en skidåkare med skidor som ger henne vingar. Charlotte Kalla är ett svenskt JAS-plan som fungerar. Jakt. Attack. Seger. - DN:s krönikör Johan Esk
 
◙ ◙

Finland. Suomi. Ingen geist och ingen go. Inge glid och ingen sisu. Stolpskott och stolpe ut. Bedrövligt över hela fronten. Två medaljer hitintills - två ynka silver. Lär inte bli fler om nu inte hockeygrabbarna hittar på något övernaturligt. Mycket salt just nu för finska björkar. Alldeles för mycket. Snart är dock spjutsäsongen igång igen och då är allt förlåtet!

◙ 

 
Ständigt påpasslige hockeyexperten Tornberg, på TV3 eller vad kanalen heter, kvittrar och levererar till åhörarna.
 
-" Henke Lundqvist tappar överkroppen!"
 
Å andra sidan. Tur att han inte tappar håret. Lundqvist alltså. Vore ju ödesdigert vad hårreklamen anbelangar.

2 kommentarer:

kicki sa...

Men, se idag brakade det lös! Två medaljer i teamsprinten! Vem hade kunnat tro att de finska herrarna var kapabla att ta guld?

Iivo Niskanen är namnet att lägga på minnet inför framtiden!

Tommy sa...

Kicki! Vi hade nog räknat med en medalj för Finland i damernas teamsprint men att herrarna skulle sno åt sig guldet!! Kul och kiva på samma gång. Räijdiga grejer.
Niskanen. Finsk skidsläkt.Wov! Rivigt och fläktigt.