5 januari 2014

Sportsöndag

Så befriande att höra skidlöparen Calle Halfvarssons syn på sitt eget lopp i gårdagens deltävling i Tour de Ski. Inga snoriga bortföklaringar. Inget tjafs om vallamissar etc. Nej. Calle slutade 11:a igår och var inte bättre än så. Calle sa något i stil med:

-"Det känns bra i spåret och kroppen känns helt okey. Det går bara lite långsamt för att hänga med i Petters och Sundbys tempo!".

Hård/Blomqvist i kommentatorshytten tyckte å sin tur att norrmännen lyckats i sin vallachansning och därigenom dragit stora fördelar gentemot konkurrenterna.

Tour de Ski, förresten. Vilket skämt. Idag avslutas touren med den episka jaktstarten, mardrömsklättringen uppför Alpe Cermis. Varför åker man inte utför istället? Och hur många hoppar av innan start? Sjur Röthe. Ja, det är det.


Allvarlig talat. Jag menar, vem hade egentligen förväntat sig att unglejonen skulle gå hela vägen till final? Wennerholm (bloggaren) på Aftonbladet hade ställt in sig på en final mellan Sverige och Kanada, vem hade inte det?  Han känner sig således blåst på drömfinalen. Inte jag. Hur som helst, de finska unga tappra krigarna är i sensationell final! Och de är inte nöjda med att ta sig dit.....
 
 

2 kommentarer:

Anonym sa...

...som sagt de var inte nöjda med det, vilka krigare. Idrott när det är som bäst
Grattis Finland!

Tommy sa...

"Viljan att vinna måste vara större än rädslan att förlora".

Unglejonen klev fram och visade den mentala styrkan i sudden. Såg sin chans att ta hem en stor titel. Småkronorna däremot såg skärrade ut. Ganska tråkig final sist och slutligen. Imponerad av playmakern Teräväinen.