7 december 2013

Olli på ViasatVill lyfta fram Pittsburghs Penguins unge finske back Olli Määttä, 19, i rampljuset. Här har Finland och framför allt pingvinerna något stort på gång. Därom råder inget tvivel. I vinstmachen (såg reprisen på Viasat) 5-1 nu senast mot San Jose Sharks imponerade Jyväskyläsonen med sitt mogna och säkra spel. Istiden skvallrar också om att han har tränarens förtroende: drygt 20 minuter.

Olli har med andra ord tagit vara på sin chans. Risken för att han skall skickas ner i farmalaget är inte aktuellt just nu. Nej, fortsätter han så här kan bli något av en stöttespelare i Pittsburghs trupp. Håller Erkka koll på honom? Olli borde ju han en rimlig chans att slå sig in i det finska OS-laget. Backbesättningen ser väldigt trög och tunn ut. Vi får väl se.


Gratismånad med Viasat. I december. Har ju saknat sportkanalerna. Märkligt ändå, när väl kanalerna sitter där hinns det inte med att titta. När de inte finns, ja, då, saknar jag dem så till den milda grad. Jag säger som Croneman på DN: what's the bloody point?!

Inga kommentarer: