23 november 2013

Sverige

Lägger undan "föönen" för en stund. Minnesbilderna från den där sena kvällen rullas upp igen och allt som oftast funderar jag på om detta överhuvudtaget har hänt i verkligheten eller om det bara är en mardröm som kommer över mig med jämna mellanrum. En händelse som aldrig vill lämna mig i fred. Den gäckar. En kväll höljd i dunkel.

Kvällen, där jag, som jag trodde för ett kort ögonblick, snubblade över ett lik. Jag hade tagit en promenad till köpcentrat i närheten för att införskaffa lite förnödenheter och för att spara lite tid tagit genvägen, en oupplyst grusgång, hem via den allmänna tvättstugan. Det var då, där i mörkret, jag snubblade över den där kroppen som plötsligt fick liv.


På TV. Bruksvallarna. Utanför råder kyligt klimat, både bokstavligen och bildligt. Blir mörkrädd när jag läser det här. Högerextremismen breder ut sig, på bred front. Överallt. Ute i Europa blåser dessa vindar orkanartat. Omänsklighetens fula hatiska tryne kryper in genom nyckelhålen i våra svenska folkhem. Dimridåer. Gå inte på det! Se upp. SD:s partiledare försöker locka nya väljare med nolltolerans mot rasism.

I själva verket är dock islamofoba slagord och främlingsfientlighet grundbulten i deras partiprogram. Ett tydligt tecken på det är att järnrörsregissören Ekeroth är tillbaka i partiets hetluft. Han känner stort stöd inom de egna leden.... tror jag det.

Säger som ett vittne. Vakna! Är vi inte på vår vakt kan det gå fortare än kvickt. Då sitter vi där i folkdräkter och äter skamset vår vattniga havregrytsgröt. Tack för kaffet.

4 kommentarer:

Ailas sa...

Hej! Trevligt att kunna kommentera här, för ett tag ville mitt virusprogram inte att jag skulle besöka din blogg.

Ja, varför har människor ett så stort behov att sortera in andra i olika fack medan de själva alltid finns i det ädlaste? Jag/vi och så dom och jag/vi har rätt för vi har de enda rätta attributen...

Trevlig helg!

Tommy sa...

Tack för titten. Nog är det så allt med oss på jorden vandrande trälar....
Hoppas på ordning vad beträffar viruseländet.

josephzohn sa...

Vad har hänt med mitt land, Sverige

Tommy sa...

Jo, jag har läst detta brev. Förhoppningen är att Ekeroth svarar men det lär han nog inte göra. SD vill inte beblanda sig med "andra klassens människor". Förresten, partiet är inte främlingsfientligt utan rasistiskt fullt ut!