9 augusti 2013

Imorgon

Imorgon sparkar ett vingklippt och illa tilltyglat mästerskap i friidrott i Moskva igång, ett VM som i förhandssnacket nästan enbart handlat om dopingavstängningar och atleter som inte kommer till start på grund av skador. Känns ruttet på det hela taget. Risken för att världsmästerskapet skall snöa in är dock minimal. Snow den som ger sig.

För Finlands vidkommande står allt hopp återigen till herrarnas spjut, för vilken gång i ordningen? Finlands trupp är i det närmaste obefintlig (10 st). Rekordtunn. Minna Nikkanen (stav) och Oona Sormunen i spjut klarade A-gränsen till VM men aningen för sent. Båda får med andra ord stanna hemma och äta gröt och hoppas på bättre tur nästa gång. En och annan avstickare till bastun står säkerligen på programmet. Jo, och längdhopparen Haapala hade ena foten med  i VM-laget men låret höll icke så han får dessvärre stanna hemma i farstun och slicka sår. Folklore.

Sverige har med 20 aktiva i Moskva, dubbelt fler än hos blåvitt, då. Två medaljer lär det bli. Arigawi springer hem guldet på 1 500 hur säkert som helst. Emma i höjden kan nå framskjuten placering (brons) om hon har en våga-tro-på-sig-själv-dag.


Parempi myöhään kuin ei milloinkaan - Bättre sent än aldrig.
 
Ei pidä nuolaista ennen kuin tipahtaa - Man skall inte ropa hej innan man är över bäcken.
 
 
Knappast Obama nynnar på den här just nu.

2 kommentarer:

josephzohn sa...

Ibland .. eller oftast är du underbar!
"Snow den som ger sig" .. wunderbaumalainen och sen som en liten desert .. Putin on the Ritz ...
Vi får hoppas på en spjutspets, vi har väl också en? Kim Ams eller var det Amb??
Börjar i morrn va?
Nu kör vi!!

Tommy sa...

Tackar, du.

Blir fint med spjutfinal, hoppeligen tar sig finnar och svenskar dit....