8 juli 2013

Och dagen gryr

Nere i livsmedelsaffären i morse. Folktomt. Fyllde varukorgen med bra saker. Ägg, bacon, tomater och två liter mjölk. Slängde ihop en uppskattad frukost. Bra start. Bästa starten. Semester.

Drunknade sedan i informationsflödet. På nätet. Och det bloggas. Det twittras. Statusuppdateringar i en aldrig sinande ström. Det publiceras artiklar och videoklipp. Ser ett klipp rörliga bilder från Finlandsbåt, från karaokebaren, en äldre herreman utan livlina men med x-antal tuplapukki innanför jeansväst leverera "Sailing" med vibratostämma och finskengelska. Kul. Här skall gillas. Någon har köpt ny vovve. Gulligt. Jag får ståpäls.

Och Almedalsfestivalen är slut för denna gång. Ett år kvar till nästa imitation. Baksmälla lite varstans i det avlånga landet och Murray herre på täppan. Det regnar jordgubbar i ett hav av champagne. Paraply överkurs. Funderar också på vilka värderingar vi vill förmedla och hur praktiserar vi dessa, värderingar alltså, i mötet, kontakten, med andra?

Och så hör jag den där låten i bakgrunden igen. I don't like "I love it". Förföljelse. Manér. Allsång på gränsen till ett smärre nervsammanbrott.

Inga kommentarer: