18 juli 2013

EM 2013Med tanke på hur uträknat Finland var inför sista gruppspelsmatchen mot Danmark så var det inget annat än en bragd att vara så nära ett avancemang i slutskedet! En ynka tåspets ifrån. Märkligt match på det hela taget. Finland hade tre avslut på mål under hela turneringen varav ett blev strut. Ingen dålig utdelning må jag säga. Jaja. Hem och slicka såren.

Bäst. På bilden ser ni Veronica Boquete. Spanien. Till vardags spelande i Tyresö. Den klart lysande stjärnan just nu, tycker jag. Spanien har överraskat positivt och stor del i framgången tillskrivs just Vero. Hon är spelaren som har alla verktyg med sig i lådan. Personifierar verktygsveckan på bästa tänkbara sätt. Teknik, snabbhet och en vilja att leda sitt lag. Ett energiknippe utan dess like. Kan användas både på mittfältet och i anfallet. Framspelare och vass avslutare. Och ni såg väl matchen Spanien-England? En riktig underhållande och färgsprakande tillställning där spanjorskan avgjorde på tilläggstid. Fotboll när den är som bäst.

Sundhage & Co går som tåget. Första halvleken mot Italien lämnade mycket övrigt att önska men laget bestämde sig i halvtiden för att köra vilket resulterade i två snabba i början av andra.

Sämst. Late Night EM som summerar fotbollshändelserna från mästerskapet. För mig är det en gåta hur man kan schabbla bort en halvtimme på intetsägande dravel. "Fotboll är dravel", säger många. Till på köpet har man lyckats med konststycket att släpa in en vildvuxen älg i studion som käkar massa äpplen. Nä, vet ni va! Jag stänger av.

2 kommentarer:

Buy Youtube Comments sa...Very informative article.Really looking forward to read more. Buy Youtube Comments

Tommy sa...

Kiitos.