15 november 2012

Aftonbönen

Det skrevs historia på många sätt igår på den nya nationalarenan i Solna. Och om allt det där har ni redan läst om. Zlatan satte fyra spektakulära mål mot självaste England. F y r a. Lämnar ingen oberörd.
Zvänger fort. Bara för några år sedan var hans plats i landslaget ifrågsatt. Nu är han världens bästa spelare. För tillfället. Med all rätt. Inte ett fel från Zlatans sida igår. Han är komplett som spelare.

Zlatan bär landslaget på sina axlar. För att tala i bibliska termer så leder han sina medspelare på rätta vägar. Han för laget i vall på gröna ängar. Zlatan löser upp snaran som motståndarlaget gillrat och rätar krökta ryggar. Ibra sviker oss aldrig. Han är vägen, förvandlingen och given.

Och mitt i all denna seger- och glädjeyra kan jag inte låta bli att ändå häpnas över vilka orimliga proportioner sporten- i det här fallet en fotbollsmatch - antar. Hur var det han sa nu den gode "Pärlan" Perlskog på TV4, egentligen?
Inte riktigt 100 men nå't i den här stilen:

-"Alla killar och tjejer, ikväll när ni lägger skall ni be aftonbönen, be för Zlatan att han håller sig hel 2013, ja, hela VM-kvalet och mycket därtill".

Inga kommentarer: