1 maj 2012

Utropstecknet






Desperat letande. Hittade den till slut. Lappen med alla mailadresser. Vissa saker har en konstig förmåga att plötsligt försvinna, så där bara. Lyllos, sa nån. I Finland heter det något annat.



Överraskningen i Jalonens hockeytrupp till VM stavas Tuomas Kiiskinen, 25. En högoddsare. Kalpaprodukt, rykten placerar honom i Timrå inför 2012/2013.


I EHT-turneringen som avslutades i helgen och som jag redan glömt vad den heter - Kalinka? - visade Kiiskinen framfötterna, spelade t o m i första formationen tillsammans med Mikko Koivu och Jussi Jokinen. Snabb lirare, bra i powerpaly med sitt oannonserade vassa skott. Kan bli ett riktigt utropstecken i den stundande VM-turneringen som för Finlands del inleds på fredag med möte mot Vitryssland.

3 kommentarer:

Bengt sa...

Uppvuxen framför tv-apparaten på 60- och 70-talen - och trögtänkt - har jag fortfarande inte riktigt fått in i skallen hur bra Finland är sedan bra många år nu. Sverige har ju så här tätt inpå spelat risigt. Men det gäller ju att vara på topp vid rätt tillfällen.

GeoTaifun sa...

15 maj kl 12 i Globen en VM höjdare
Danmark - Norge, sant.

Tommy sa...

Bengt: så sant som det är sagt. Tre Kronor torskat sex matcher i rad men det kvittar.
Finland tog ju sitt historiska VM-guld -95 i Globen, det andra guldet bärgades hem med buller och bång 2011. Några brons och lite silver. OS-guldet hägrar så småningom. Hockeyn är stor i Finland, större än bobollen faktiskt. Er Corre gav finnarna självförtroende vad gäller hockeyliret.

Björn: har du biljett till den matchen?