18 augusti 2011

Alma tid

Almstriden dök plötsligt upp under en fikarast och en av deltagarna under denna tillställning hävdade att det var skådespelaren (senast i Bröllopsfotografen) Johannes Brost som iscensatte hela bataljen, att det var han som gick i bräschen för det hela och uppmanade folk till civil olydnad. Skådespelaren själv har ju också i flera sammanhang sagt att han var med där och klättrade i träden bl a i P3 dokumentären. ("Jag såg blodet tränga ut genom byxorna"). Därför har jag förstås ansett mig nödgad att gå in på "goggel" för att kolla upp händelsernas beskaffenhet.
Sanningar förvrängs och felaktiga uppgifter kommer i omlopp under upplopp. När det gäller just den här specifika händelsen 1971 bröt Brost armen i tumultet. "Det gör ont när almar brister". Batonger ven och brosk krossades på båda sidor så att säga. Ja, eller, hur var det nu, egentligen?
Kommer du ihåg förresten var du befann dig den 9/11 2001?

5 kommentarer:

josephzohn sa...

Jag befann mig på mammas gata i Vetlanda, men det jag vet är att det fanns och fortfarande finns en grupp som heter Alternativ stad och dom hade protesterat m.m. det var också dom som hade den berömda telefonlistan, där man fick skriva upp sig om man ville vara med om/när almarna skulle fällas ...

Tommy sa...

Jo, jag läste om det där. Snacka om fullt pådrag. Rumble in the Kungsan.

josephzohn sa...

Rumble .. jag var i Kungsan när det firades 40-år .. då stod almarna och nostalgin högt i trädkronorna!!

Tommy sa...

Och tur är väl det, att allt står kvar....

josephzohn sa...

Tur är väl det, tur att även Lindgården kunde räddas .. :(