8 juni 2011

Slår ett slag

Trots förnedring på Råsunda är det märkligt att glädjen infinner sig. En slags hoppfull glädje! Finnarna har ju sin boboll och kärringkånk etc. Hockeyn är ju också på stark frammarsch utan svensk hjälp.

Jag har insett efter några tvära kuddvändningar att fotboll inte är allt här i livet och jag har nog vant mig vid tanken att Finland aldrig kommer att kvalificera sig till vare sig EM eller VM i fotboll. Bra så. Dessutom är jagandet efter kulan något av en utdöende sport i de tusen sjöarnas land.

Förvånansvärt ändå att finnarna inte kunde bjuda upp till dans. Såg mer ut som om laget kom raka spåret från puben på Viking Line. Seppo- med -inte, han- orka- inte, kvar -bli- hytten ."Det är inte bollen som är rund utan fossingarna". Katastrofalt. Grattis, ZLATAN.! Nu står du med en och en halv fot i nästa års EM. Sveriges facit från de två senaste EM-kvalmatcherna är 9-1 och sex poäng. Imponerande.

Till mannen på bilden har jag all anledning att återkomma, fast det blir längre fram i tiden.

"Jo, den som fördärvar sitt pesäpalloträ genom att slå det i nacken på sin granne, får infinna sig i att köpa ett nytt eller sno ett av någon på Talko." (Finskt ordspråk från 1920-talet)

Saxar fram i tidningsdjungeln och klistret fastnar i halsgropen. Operasångaren Placingo Domingo, 70, ingår i den Lösningskommitté som omvalde ordföranden Sepp "Twitter" Blatter bildat för att reda ut FIFAS problem. De två övriga utvalda: förre holländske bolltrollaren nr.14 Johan Cruyff, 64, och Henry Kissinger, 88, USA:s förre utrikesminister. Låter bra på pappret men gud förbjude att de sjunger tillsammans!

BISARR UPPLEVELSE

3 kommentarer:

josephzohn sa...

Domingo-Cruyff-Kissinger .. vi snackar ungdomslina ...

Tommy sa...

En trio som vågar ta ton. Flamingokvintetten är en helt annan sak!

josephzohn sa...

En helt annan sak ...