28 maj 2011

Lätt på foten om man säger


Det har väl inte undgått någon att Champions League-spelet kulminerar i ett enda stort och häftigt finalkalas ikväll mellan två av världens i särklass bästa klubblag. Giganternas möte och repris på finalen för två år sedan i Rom, som Barcelona vann med 2-0. Tippar samma resultat ikväll! Frågan är om United får låna bolluslingen överhuvudtaget.

Apropå Rom. På fotot ovan har ni som synes backen Rocca. Han räknades till en av de bästa backarna i världen. Italienaren var oerhört snabb, sprang 100 på ypperliga 10.6 - en tiondel snabbare än författaren Ranelid således. Redan vid 26 års ålder blev den gode Rocca tvungen att slipa ner dobbarna på grund av svåra ledbands- och meniskskador. På meritlistan 18 landskamper (1974-1976) och 141 matcher i Serie A (1972-1981) för sitt Roma.

Lite kul är han allt, fd landslagsliraren Kennet Andersson med de där oförglömligt gula dojerna. Han säger om sig själv i DN (VEM ÄR DU I FINALEN?) ....jag är ju extremt lik Messi...jag har en likadan vänsterfot....

Snackade nyss med broder. Vi har kramats av samma mamma och har lärt oss skilja katt från hund (se där! Lite Pontus & Amerikanerna). Perfekt väder för maran. Ner mot tre timmar. Lycka till!

Inga kommentarer: