24 januari 2011

Måndagstur

"Det är mycket nu!"
Silvio har många stringar på sin lyra. Italienarens lättklädda naturäventyr får ju Kung Carl XVI Gustavs förehavanden i slutna rum tilsammans med Aje, Noppe och Camilla att framstå som rena söndagsskolemöten; blöt puss på kind och sedan en å annan gin och angostura men inte mer! Sillen dundrar ju på med en helt annan pipkaliber. Inga smeksamheter här inte.
Handboll. Sverige är tillbaka i världstoppen. Efter gårdagens ljuva victoria över erkänt starka Kroatien börjar drömmen om final och guld redan växa fram. Vem hade trott det innan VM-starten? Inte jag i alla fall. Sakta i backarna, dock. Det gäller att komma ner på jorden och fokusera på nästa drabbning som sker imorgon mot Danmark. Ett derby - rätt och slätt. I Malmö.
Givetvis smäller vinsten över Kroatien högt och ger nyttig råg i ryggen. Svenska spelet en härlig blandning av teknik, kyla, snabbhet och lagsammanhållning. Makalöst. Vilken inramning Malmöpubliken bjuder på. Välregisserad idrottsunderhållning när den är som bäst. Jag är helt såld! Är det nån mer än jag som tycker att Staffan Olsson alltmer börjar låta som sin läromästare?

3 kommentarer:

GeoTaifun sa...

Idrottens underbara värld,
Finland spöar Ryssland i bandy, härligt ...

122dagar sa...

Kul med det oväntade, Sverige mot medalj i handbolls-VM och Finland mot final i bandy-VM.

Tommy sa...

Oväntat,helt klart.