4 januari 2011

Inlagd gurka, sopberg och små marginaler

Läser i ett blad att hundratals hugade mattar och hussar vill ta hand om den hemlösa engelska bulldoggsvalpen Gurkan. Över 500 har ringt och 200 har skickat in intresseanmälan.
-"Vi har ett hem på gång!", berättar en jätteglad Carina Olsson på hundstallet i Stockholm.
Gurkan hittades av lagens väktare i mitten av december, skadad och övergiven i en skogsdunge i Jakobsberg norr om Stockholm. Vilket samhällsengagemang. Naturligtvis önskar vi Gurkan ett trivsamt hem.

När jag ändå är i farten fortsätter jag att ögna igenom tidningen och läser att New York alltmer börjar likna ett sopberg. Först snöstorm och plogningskaos i flera dagar. Den myckna snömängden ledde i sin tur till sopkaos.
-"Allt är kaos bara för att staden vill spara pengar och inte sätter in tillräckligt med plog- och sopbilar" suckar Juan uppgivet.
Även om de allra flesta New York-bor upprörts över tillståndet i New York har det också räddat liv.
På söndagen försökte en man ta sitt liv genom att hoppa från sin lägenhet på nionde våningen men tack vare att det låg så mycket sopor nedanför på gatan överlevde han fallet!

Att det är små marginaler inom sportens värld fick småkronorna bittert erfara igår i semirysaren mot Ryssland. Förbundskaptenen Rönnberg är stor i motgången och skyller bara på en sak:
-"Vi gör en dålig match i turneringen och tyvärr kommer den nu när vi behövde spela som bäst!" Inget gnäll på domarna etc. That's it.

Inga kommentarer: