28 februari 2010

Tack

Utvecklingssamtalet Jalonen och Jokinen emellan gav önskad effekt. Olli Jokinen lyfte sig i kragen när det som bäst behövdes. Rangerskrigaren svidade om till arbetsstället och en bidragande orsak - med sina två viktiga pyttsar - till att Finland bärgade hem bronset. Tack! Bespottade Kipper tillbaka i målet. En liten revansch för hans del. Tyvärr sitter förnedringen mot USA djupt och kommer så att sitta lång tid framöver. Bronset som plåster på såren. Grattis, Lejonflock.

Sista kvällen med gänget. Först en femmil i soffan. Olsson? Jauhojärvi? Northug? Därefter en amalgamfylld smällkaramell som skrivs LE BIG FINALE. Tufft. Kanada vinner 4-3 i sudden.

HOCKEYSVERIGE.SE

27 februari 2010

Wendy & Lisa



Satisfaction från albumet Fruit At The Bottom (1989). Ett annat som jag rekommenderar med dem är Eroica (1990). Funkyy!

LOLLY LOLLY

Generande

Jag kommer över det här. Värre är det med kvarten 2003 och VM-finalen 1994. Mitt blåvita hockeyhjärta har varit med om förnedrande upplevelser tidigare som sagt. Jag borde lära mig att aldrig ta ut något i förskott eller ens rusa med tanken och blicka fram mot en eventuell final. En match i taget. ALLTID.

Optimism borde förbjudas, i alla fall när det gäller finsk hockey. Hur som helst en total utskåpning. Det som bekymrar mig mest är hur Jalonens mannar uppträdde efter Kiprusoffs dundertabbe. Total handlingsförlamning. Rasrisken blev verklighet och 0-6 redan efter 12.46 i första. Usch! Utspelade efter konstens alla oskrivna regler..... Jokinen gled ju mest runt där och såg fin ut. Inte ens svettig. La sig finnarna kanske?! Enbart för att få Slovakien i bronsmatchen?

Vilka lirare USA har sedan. Ta en sån som 21-årige Kane. Vow! Sista utposten Miller stänger igen när han känner för det. NHL:s bästa målvakt och OS-turneringens MVP. Parise etc.
Bronsmatch väntar. Jag kräver att det finska laget gör skäl för sina skyhöga löner. Blir inte lätt. NEJ. Finnarna måste upp 1000 snäpp.

Slovakien är en hockeynation i världsklass. Demitra & Co pressade kanadickerna ända in på målsnöret. Slutkacklat.

26 februari 2010

Lång färds dag mot kväll



Jag har varvat ner. Efter kvartsfinalerna i OS-hockeyn. Febern har släppt och hostan är mer eller mindre kurerad. Islossning. Mozarts flöjtkonsert 39:e symfoni. Klarinettkonserter. Lirat curling med min dotter. Bobbans "Together Through Life" och ny bekantskap i form av Elina Duni.

Nu laddar jag upp med George Thorogoods "Bad To The Bone". Prague Castle Orchestra ligger och lurar runt hörnet. Jag blickar framemot kvällen med tillförsikt. Första målet oerhört viktigt. Niskala och Kukkonen! Håll er lugna. Bara en vanlig match i serielunken. Gasen i botten.

Snabbt duggregn över Finland i form av två bronsmedaljer. Damhockeyn blev en riktig gastkramning där finskorna avgjorde i sudden. Helanders guldaspiranter blev utan medalj den här gången. Muranens öppningssträcka på stafetten var ju en katastrof (IS I KLISTRET eller bara i KLISTRET eller bara i SANLÖS DÅLIG FORM??) och jag befarade det värsta men det ordnade upp sig till slut. Tack. Vilken fin avslutning av bror Manninen i kombinerat; fyra. Hur många deltävlingar är det egentligen i den kombinerade disciplinen?! Konståkerskan Lepistö fin sexa i hård konkurrens. Vackert så. Ser bra ut det här!

24 februari 2010

Emaljens baksida kan vara guld

Solen skiner. Strålande vinterdag. Kanske det vänder nu. Solförmörkelse hitintills. Kanske det finska folket får anledning att byta ut Koskenkorvan och Koffen för en stund och skölja ner den efterlängtade guldmedaljen med dyrbar Sampanj.

Förväntningarna vilar blytungt på Tanjas axlar inför kvällens storslalom. En medalj av ädlaste valör skulle betyda mycket för den idrottstokiga bastunationen. Det har dock gått troll i allt. Symtomatiskt för spelen är ju de kombinerades insats igår i lag. Sjua i sammandraget trots bra backe. För att inte tala om Hautamäkis djupdykning i stora backen för ett antal dagar sedan etc. I medaljligan ligger Finland krälandes i källarförrådet med ett ynka silver tack vare Peetu i bredfrontsbräda eller något i den stilen och det skall mycket till innan medaljer börjar poppa upp ur Shurgard-kartongerna så där bara, med tanke på den fasansfulla inledningen. Än är inte loppet kört och hoppet är det sista.

Den sista vargen är inte skjuten men nu gäller det att vässa gaddarna. Återstår ett par stafetter och om jag inte är helt felinformerad skall mannen Manninen ut i spåret igen endera dagen. Hockeyn, ja. Kvartsfinaler. Vinna eller försvinna. Efter den tama Lejonkampen senast har Jukka Jalonen lagt undan stickningen och plockat fram motorsågen. Herr Jalonen har inför mötet med Tjeckien beslutat sig för att rumstrera om i formationerna. Olli Jokinen flyttas ner i fjärde formationen med Peltonen och Jarkko Ruutu. I linje tre ingår Miettinen-Kapanen-Hagman.

På backfronten inget nytt. Backbesättningen är precis som den innan minus en. Niskala Janne bildar backpar 3 med Lepistö. "Lejonen måste väckas innan det är för sent" som det står i skriften. Hoppeligen får Timo Jutila och Jari Kurri som ingår i hockeystaben anledning att jubla där de sitter uppe på VIP-läktar'n. Hitintills har de två herrarna sett ut som om de struntar i vad all hockey heter.

22 februari 2010

Rashäst

-"Hon ser verkligen ut som en rashäst där hon springer i den mixade zonen!"

(Expertkommentator och den alltid lika goe och glade Anders Blomqvist upphetsat vid åsynen av Charlotte Kalla)

Suomi vidare

Slutältat en gång för alla och med distans till det hela; ; Finland förlorade mot ett bättre gäng. 0-3 svider och snacket om läggmatch gentemot di blågule köper jag inte för en sekund, inte ens för en tusendel Lika besviken som jag är över Selänne & Co hängskalliga insats lika imponerad är jag över Tre Kronors kollektiva genomförande av matchen. Pitkänens dumdristiga och våldsamma tackling på Patric Hörnqvist innebär ju att Jalonen får klara sig utan den gänglige Carolina-backen i nästa match. En dyrköpt förlust i såna fall. En eller två matchers avstängning är vad som väntar honom, tror jag.

Bekymmer nr 2 är ju att backen Kukkonens form är en katastrof utan dess like. Han är ju inne och dräller med den platta tingesten i princip varenda byte. Dessutom skall Janne Niskala matchas in i fem-fem spelet. Tack för pucken! Sa jag det, Suomi är vidare. Hängskallarna skall upp och i nästa väntar antingen Lettland eller Tjeckien. Nu glömmer vi det här. Livet går vidare och snart lurar nästa fight runt hörnet. Ko Janne, ko-ko.

20 februari 2010

Se där från källarvåningen



Jag hade glömt bort dem. De känns rykande färska. Vid god vigör. Tidningarna alltså. Känns som om tiden stått still men ändå inte. Jag lovar att delge mer av innehållet från dessa dyrgripar längre fram!
Far! Tack för att du sparade dem för mig.

Tysken fick däng

Finland-Tyskland 5-0 (1-0, 2-0, 2-0)

4.21 1-0 T. Ruutu (Niskala, Hagman) PP
24.04 2-0 Timonen (S. Koivu,Jokinen) PP
36.03 3-0 Timonen (Salo, Selänne) PP
47.10 4-0 J. Ruutu (Peltonen, Kapanen)
49.01 5-0 Pitkänen (Hagman) PP

Selänne noteras för ett pass vid 3-0 målet och därmed blev han alla tiders poängetta i OS-sammanhang. Selänne har nu gjort 20 mål och gett 17 målgivande passningar och det på 25 matcher. Därmed passerade han både Bubnik och Charlamov.

Fler poäng lär det bli från Selännes spade i hans femte och sista OS. Var så säkra. Teemu vann poängbörsen både i Nagano 1998 och i Torino för fyra år sedan.

Korven i brödet vore ju om Selänne fick hänga den där efterlängtade guldmedaljen kring halsen. Sista chansen. -"Nu väntar Tre Kronor i sista gruppspelsmatchen. Lär bli hett. Jag ser framemot att mötta Peter Forsberg!" säger en historisk finne.

19 februari 2010

Kisastudio

Mysigt och tillbakalutat med kommentatorer herrarna Ulfbåge och Grenemark. Fantomerna. Skidskytte. Skojfriskt, ledigt och träffsäkert och ibland alldeles rörigt osammanhängande. Grenemark är mer försiktig av de två. Han tar inte ut någonting i förskott medan Ulfbåge skrålar och väser och brummar på sitt oefterhärmliga sätt: -"Nu är guldet klart!" Grenemark kontrar: -"Alla har inte gått i mål än, Christer" Åskledare "Ostbåge" hugger kobralikt: -"Det spelar ingen roll, Kalle. Guldet är klart!" Igår var Christer mer sprallig än någonsin. Han inledde dialog med sig själv: -"Varifrån kommer alla polskor??....från Polen förstås, he-he-he!".

* * *
"Ofokuserad. Jag vet inte vad jag låg och tänkte på där på vallen!" Skidskytten Carl Johan Bergman var helt under isen igår. En säkerhetsrisk. Han fick ju inte till något skjut överhuvudtaget. 5 minuters tillägg. Ofokuserad? På ett OS. Äh, jag är skeptisk.

Norske skidskytten där har ju när allt kommer omkring ett träffande efternamn: OS. Han borde kanske ändra det till OL men då är jag petig.


* *

I periodpauserna i matchen mellan Norge och USA analyserade den skadade norrmannen Per-Åge Skröder händelserna ute på banan tillsammans med Marie Lehmann och Mikael Renberg. Per-Åge blev tilldelad frågan om hur han tyckte att hans klubbkamrat Foppa såg ut i OS-premiären mot Tyskland. - "Han ser lovande ut!" Svar på tal.


17 februari 2010

Ilpo

Spader

Säsongen 94/95 lirade vänsterforwarden Geoff Sanderson 12 matcher för HPK Hämeelinna i högsta ligan i Finland. Den då 22-årige grabbem sökte ett äventyr men allt han fick var spader. Han gick in i sargen. Allt förvandlades till en mardröm. För den ansedda tidningen The Hockey News berättade han följande story:
-"Efter tre veckor fick jag veta att jag skulle få tillgång till kabel-TV med alla engelskspråkiga kanaler. Jag fick till slut, efter många om och men, in en av kanalerna men den funkade inte. Tre veckor med bara finsk TV är i tuffaste laget. Gosh".

Geoff blev nästan tokig och släppte fler bomber:
-"Det var inte så mycket att göra än att knalla omkring i stan. Ibland gick jag för att lyfta skrot. Ibland köpte jag en korv i grillkiosken. På lördagskvällarna satt jag ensam på mitt hotellrum och hinkade litervis med Lapin Kulta. Sedan var det en helt annan hockey i Finland. Nästan ingen kroppskontakt, bara en massa åkande och passande!"

Den dåvarande tränaren i HPK Hannu Savolainen kontrar i mittzon med en crosschecking och har en helt annan version av Sandersons tid i Hämeenlinna:
-"Soff var ju dunderpopulär bland tjejerna. Förvisso saknade han kroppskontakten i rinken men vad tjejerna beträffar så....så fort han visade sig utanför sitt hotellrum hade han en ring av beundrare runt sig, från småtjejer till mormorsålder. Det blev kanske för mycket av det goda".
(Det är med såna här historier som man kan säga att ord står mot ord)

_ _ _ _

Vilket lopp han gör, BRAGD-Ferry. Grattis. Sveriges andra guld på två dagar! Finland väntar fortfarande på sin första medalj.
Kul att hockeyn äntligen är igång. Storfavoriterna Kanada och Ryssland gjorde processen kort mot sina respektive motståndare.
Finska hockeydamer vann skottstatistiken mot Kina med 41-4 och matchen knappt med 2-1! Tack vare vinsten säkrade finskorna en plats i semifinalen.

15 februari 2010

Jorguppar



En annan sån härlig översättning:
 
JOULUPUKIN JUHLASEKOITUS - JULKYPPES FINA FESTBLANDNINGENS

Tack, CLAS!

14 februari 2010

Varmt och gött




Flytta inomhus, vetja. Varmt och skönt. Gosigt och gött och inga kalla tår. Ingen vind utan bara normala förhållanden. Salt lakrits är mycket bättre än salta spår. Inget besvärande snöfall eller elakt regn som irriterar ögat.
 
Skrivits en hel del om att blåsten på skidskyttestadion kan försvåra och göra det omöjligt för Helena Jonsson att vinna ett OS-guld. Varför inte flytta in med hela paketet till inomhusarena så vi får slut på gnället! OS-invigningen skedde ju inomhus så varför inte.

Jonsson 12:a och ACO in på 20:e plats. Däremellan sprintade Nilsson in på en fin 16:e plats. Fiasko? Knappast. Bedrövligt däremot är beskrivningen på de finska damernas insats på sprinten; 59 och 68. Bortblåsta.

Vill sig inte riktigt för legenden Ahonen i OS-sammanhang. På jakt efter sin första individuella medalj och gårdagen såg bra ut men förarglig fjärdeplats till slut. Svider.

13 februari 2010

Så var det

ALLA FINNAR BÄR KNIV!
- Självklart, vat skall man annas pära på? Hakelpössa är para klumpig och vilka roplem vår man inte, när man skall hämta ut pengar på panken.

ALLA FINNAR SLÅSS JÄMNT OCH STÄNDIGT!
- Vi låss inte jämnt, vi måste hinna pasta och supa också.

VARFÖR BASTAR ALLA FINNAR?
- Varför lösa på dussvatten när man kan vettas port siiten.

FINNAR SVÄR HELA TIDEN!
- I helvete heller! Perkele är ingen svortom utan tet är ett raftuttryck.

VARFÖR BÄR ALLA FINNAR GUMMISTÖVLAR OCH TRÄNINGSOVERALL?
- Man vet aldrig om tet pörjar regna på spjuttävlingen.

ALLA FINNAR ÄR BRA PÅ BACKHOPPNING!
- Nej, para tom som är inte pra på hocki, ralli, vormel 1 eller längtsiidor.

VARFÖR EMIGRERADE FINNAR TILL SVERIGE OM DET NU ÄR SÅ BRA I FINLAND?!
- Vi va tvungna agera så att vi skulle inte få sig u-land till kranne. Tessutom ville vi tela met oss av våra kunnskaper om hocki, mopiltelefoner, tesign, arsitektor.....

FINNAR DRICKER BARA KOSKENKORVA!
- Inte para, vi tricker Finlandia, KOFF och Lapin Kulta också.

FINNAR KAN INTE BLANDA GROGGAR!
- Jotå! Vegetarianmicks: 8 cl Koskenkorva, lägg i ett ärta, låt tra vyra sekunter, ta port ärtan, rick sen para napt.

ÄR BASTU OCH SAUNA SAMMA SAK?
- Pastu är för venskar, nåt tär finnar pyter om....sauna är tär finnar pastar. Ponkt.

12 februari 2010

Hur var det nu igen?

Dopingen överskuggar spelen i Vancouver och det innan tävlingarna ens sparkat igång. Wada meddelat att 30 idrottare stoppats från att delta på grund av misstänkt doping. Jag kan inte hålla mig. Namnen, tack! Spännande.

Apropå doping och bortförklaringar. Tyske långdistanslöparen Dieter Baumann har världsrekord vad bortförklaring beträffar. -99 ertappades han med för höga halter nandrolon i kroppen. Han kröp till korset och meddelade följande:
-"Någon har manipulerat med min tandkräm!" En rödluvegrej som visade sig ligga på en skör tandtråd.

En annan häftig smaskighet var ju i april 2002 i Lyon när franska tullen hittade massvis med anabola, efedrin och klenbuterol i den finländska kulstötaren Ville Tiisanojas och hans landslagskamrat diskuskastaren Timo Tomppuris bil. Villes underbyggda förklaring till upptäckten gick någonting i den här stilen:

-"Pripparaten har gömts i bilen av dess tidigare ägare!" Bilen hade de köpt i Spanien.

Jag hade gärna varit med vid beslaget bara för att ta del av konversationen mellan franska tullmän och förvånade finska bjässar! Je ne sais pass , trissé non plyss no perkele. Voi jestas sentään.

Extremofil

Person som är extremt stressad i extremt stressfri miljö.

En extremofil kan också vara en person som gillar att ligga på mage på en kälke och åka ned med huvudet före i en isränna - utan broms. I 130 knutar!

10 februari 2010

Strängar på lyran

Dam som hanterar mandolin. Av den modernistiske konstnären Tamara de Lempicka, född Maria Gòrska, 1898, död 1980.

Rockmusikern Bo Diddley här med elgura. En hyllning av pop-målaren Peter Blake. 1965. Engelsmannen Blake, född 1932, är kanske mest känd från att ha gjort omslaget till Beatles platta "Sergeant Pepper's Lonely Heart Club Band".


Ars longa, vita brevis - Konsten är lång, livet är kort (Hippokrates)

När jag ändå är inne på latinska ordspråk kommer jag osökt att tänka på Paasilinnas Livet är kort, Rytkönen lång som handlar om det pensionerade lantmäterirrådet Taavetti Rytkönens planlösa irrfärder i Finland. Ljuvlig. Rekommenderas innerligt härifrån.




9 februari 2010

Bagar'n Rauno

Det har nog inte undgått någon att OS i Vancouver står för dörren. Fullspäckade OS-bilagor i omlopp och nu pågår laddningen för fullt.

Jag räknar helt kallt med ett par medaljer för Finland i nordisk kombination. Den tidigare träningsnarkomanen och härföraren Hannu Manninen har tävlat ytterst sparsamt men är i gott slag. Jag utlovar en bra helhetsinsats av de finska herrarna. Manninen backas upp av Ryynänen, Koivuranta och Tallus. Guld i lagstafetten. Ingen vågad gissning. Pass upp!

På bilden ser du annars den tidigare finske kombinerade herremannen och bagar'n Rauno Miettinen som erhöll epitet "den ständige tvåan". Rauno representerade Finland vid fyra OS med ett silver som bäst i Sapporo. I VM-sammanhang kvitterade han ut tre, ja, just det, silvermedaljer. Holmenkollen vann han i alla fall vid fem tillfällen.

Avslutningsvis vill jag framhålla att Miettinen hade den föga avundsvärda uppgiften att tävla jämsides med den forne östtyske vinnarskallen Ulrich Wehling som bland annat vann tre OS-guld på raken!

SAMPPA

6 februari 2010

Krigaren Hedström

-"Tittade på Big Brother när det gick. Och jag har läst två böcker i hela mitt liv. Börje Salmings bok och en av Liza Marklunds deckare som jag inte kommer ihåg titeln på. Den var otroligt bra. Jo, sen har jag skrikit kvinnliga könsord till fegisen Marcus Nilsson i DIF för flera år sedan, i spelargången, han är feg, finns på You Tube. Vidare har han finnen Jarkko Ruutu kallat mig för dittan och dattan men då skrek jag tillbaka på han. Finnjäveln skall inte tro han är nå't. Det var väl allt!"

Italienskt lördagsplock med Jussi

Jussi Jokinen är den hetaste NHL-finnen för tillfället men i OS-laget platsar han inte. Nä, si de gör han int'. Inatt avgjorde han återigen för sitt Carolina när Buffalo slogs tillbaka med 4-3. Börjar bli en Jussivana. Den i Kärpät fostrade anfallaren har skrapat ihop 43 pinnar (19+24) och bara 12 upp till sitt personliga poängrekord. Om inget oförutsett inträffar glider han säkerligen förbi detta med råge. Jussi - en finne i praktslag. Hur är det med Jussis klubbkompis Tuomo förresten?!

FINNS HERE OS-LAG
JUKKA JALONENS TRUPP

För övrigt har det hänt en hel del i NHL-cirkusen. Lite plockgodis så här en lördag; OJ spelar numera i New York Rangers och backen Anssi Salmela är tillbaka i Devils. Forwarden Hagmans nya klubbadress skrivs Calgary Flames. Stora snackisen är givetvis ryssen Ilya Kovalchuks klubbskifte från Atlanta Trashers till New Jersey Devils.

* *

What on earth?! Skidåkaren Giorgio Di Centa, 37, vaknar så till liv och prickar in OS-storform av sällan skådat slag. Den gode italienaren är sannerligen på glid i framkanten med tårna på spets. Han var på podiet redan för 13 bast sedan. Igår tog han sin första VC-seger - på 15 km. Piller Pietro tvåa. Prosciutto för hela slanten! Hinner luften gå ur skinkan innan det är dags?

Stenmarkare


Det är inte ofta man ser en Bajentröja norr om Slussen.



Man får väl trösta sig med att man slipper se Astrid Lindgren så här.

5 februari 2010

Färgrik personlighet

Rastaflätor. I svart och lila. Vackra färger. Kaxigt läppstift. Coolt. Goth. Med sin råa frispråkighet rör hon om i den kalla finska vintergrytan. Hon är i ropet minst sagt. Trycksvärta med betoning på smärta.

Sofi Oksanen, 33, är Finlands kanske mest spännande författare nu. Hon har redan skördat stora triumfer genom att vinna Finlandia- och Runebergpriset. Det blir allt till att pyssla ihop en talong för beställning alternativt traska iväg till närmaste bokhandel för att införskaffa hennes senaste Puhdistus (Utrensning). Ja, det blir det.

På nattduksbordet just nu: Stig Slas Claessons På palmblad och rosor.

PROUSTENS EEVA

4 februari 2010

Svindlande

Imorgon invigs den nya utsiktsattraktionen Sky View på Globens fasad. Svindlande. Affärer. 79 miljoner. Två gondoler. Hårresande. Rälsens längd 100 meter. Två minuter där uppe och sedan ner igen.

Räls och Stockholm ingen vidare bra kombination under vinterhalvåret och mycket riktigt blev VIP-turen inställd idag. Ajaj. Förseningar och signalfel. Blåfrusna fossingar och inställda gondoler. Icke att förglömma den till hösten förhatliga lövhalkan. Uschiamej.

Citytidningens recensent Dan Hallemar kommenterar det nya åket: -"Söderifrån kan jag meddela ser Globen ut som en röv numera!"

Där ser man. Jag som alltid trott att Stockholm är Sveriges framsida. Okay. Smaken alltid delad som baken.

Avslutningsvis rättar jag mig själv: Globen heter egentligen Ericsson Globe och ingenting annat.

Elina

Mumin. My. Elina Salo (född 1936) var under flera år Finlands populäraste filmskådespelerska. Således en stark skådespelarpersonlighet på den blåvita filmhimlen. Hon jobbade under många år på den svenskspråkiga Lilla Teatern i Helsingfors.

Aki Kaurismäki har flitigt använt henne i sina filmer: Elina spelar mamma i filmerna Hamlet Goes Business och Flickan från tändsticksfabriken. I filmen Moln på drift är hon en god fe vars förtröstan avgör personernas öde.

KO och PELTSI

Middagsmenyn består av broiler. Skall bli gott!

3 februari 2010

Snö på spåren

Tiden stod en aning stilla igår. Med stor entusiasm följer jag med i SVT:s satsning Mästarnas mästare. Gemytlig stämning där bland deltagarna. Allvar mitt i allt i form av tävlingar. Kallprat också en viktig ingrediens. Lite kul var det allt när Brolin - strategen och bronstillverkaren 1994 - frågade före detta skridskoesset Gustafson om denne hann tävla någonting på Malta under sin aktiva karriär.

12 JANUARI

Driv i drevet

Drevet är igång igen. Myllylä berättar nu att epohormonet var en del av hans strålande skidkarriär. Som om vi inte redan visste det. Myllylä dröjde i nästan tio år innan han avslöjade sanningen om sin dopning. Avslöjandet väcker stor debatt i Norge förstås.

Bra. Nu kan vi lämna det dithän. Eller? -"Han är en stor svart fläck i finsk idrottshistoria" säger den före detta skidåkaren Erling Jevne. Onekligen. Myllylä har fuskat till sig guldmedaljer och dragit andra ärliga skidåkare vid näsan.

Lämna honom ifred nu. Mika har sonat sitt brott. Myllyla har betalat ett högt pris. Han har supit bort familj, hus, jobb och vänner. I dagarna väntar han dessutom på åtal för misshandel. Han har förlöjligats i press och människovärdet är lika med noll. Han får skylla sig själv, kraxar kråkorna i chorus.
Det är en personlig tragedi. Det är var det är.

2 februari 2010

MAD


NR 1 * 1997

Det blir som förr - fast nytt. I en härlig mix. Allt som vanligt ungefär. Om man säger.