26 juli 2010

Hur i hela friden?Friidrotts-EM 2010 i Barcelona sparkar igång imorgon. För Finlands del räknar jag inte direkt med någon mingelhetsfest runt medaljbordet. Indirekt i såna fall. Jag ligger lågt och räknar endast med en bronsmedalj (Pitkämäki) och ett par tre poängplatser. Förhoppningsvis kan släggkastaren Merja Korpela få till några bra snurr. Har ju varit lite si och så med hennes tävlingsnerver i stora mästerskap. Gångaren Kinnunen (dras med fotskada och det gör ont men mest på natten men även på da'n) kan överraska. Evilä i längden och vad kan Keskisalo hitta på i hinder? Lillebror med fru anländer till Spaniens näst största stad imorgon och skall göra ett allvarligt försök att komma in på EM-arenan.

Nu så här kort inför EM har Norge drabbats av en dopingskandal. Gångstjärnan Erik Tysse har fastnat i ett test som gjordes efter en tävling i Italien i maj. Både A- och B-provet var positivt men Tysse ger sig inte. Fågelholkar, också. Han är oerhört negativ till det positiva svaret:

-"Jag har ett helt rent samvete och vill bara få reda på vad det är som är orsaken till att dopingtestet var positivt!" sade Erik på en presskonferens förra veckan.

JA, VI HAR HÖRT DEN FÖRUT

Inga kommentarer: