22 augusti 2009

#22 Kari Makkonen

Träningsmatcherna avlöser varann och seriestarten inte alltför långt borta. Ja. Nu blir det hockey som tillhör kategorin bollsport trots att man använder sig av puck.

Jag dammar av nostalgiskåpet genom att plocka fram stora grabben Kari Makkonen, född i Harjavalta, som under, nästan, hela sin aktiva karriär lirade för Björneborgslaget Ässät (1974-1991). Kari med klassisk tröjnummer 22 gjorde säsongen 1979-1980 ett inhopp i Edmonton Oilers mundering där han inkasserade poängen 2+2 på nio matcher.

Makkonen blev vald till årets rookie i Finland 1976, vann FM-ligatiteln med sitt Ässät 1978. Målskytt av rang, en säkerhetsrisk i egen försvarszon. Jag minns att han gjorde ett snyggt självmål i landslagströjan, mot dåtida Tjeckoslovakien, där han snyggt fintade bort egen målis och fräckt sprätte upp pucken i nättaket. Hjärnsläpp.

Erica i TV4-studion snackar om väder och vind och skillanden mellan Usain Bolts och Allyson Felix kroppar tillsammans med "Poppsen"! Om det ihållande regnet säger hon plötsligt; -"Näe, det är kanske inte det mest optimalaste!" Jag är beredd att hålla med där. Inte alls det bästaste vädret.

Inga kommentarer: