10 maj 2009

Sista dagen

Sista dagen i hockey-VM. Bara fyra lag är kvar med sina anhang i byn! Bronsmatchen mellan Sverige och USA startar vid 16:15 och fyra timmar senare är det dags för den länge emotsedda finalen.


Av fyra får en nation åka hem utan medaljhalsband men med svans mellan benen. Kommer bli en sprakande final. Var så säker! Finalrepris.

Annars är Vjatjeslav Bykov den första tränaren sedan murens fall som lyckats få de ryska spelarna att dra åt samma håll. Det har skapat en ny "Big Red Machine". Ryssland har dock problem på målvaktssidan. Där kommer finalen att avgöras till Kanadas fördel. Slava Bykov har dock sitt ess i rockfickan i form av Ilya Kovaltschuk - humörspelaren -som kan göra det omöjliga möjligt men också sabba fett för laget. Ilya -tempoväxlingens okrönte kung. Där hamnar Ovetsckin i lä!


Kanada imponerat med sin tunga speediga offensiv. 171 cm långe Martin St. Louis höjer Kanada med sin kreativitet och fart, fyrabarnspappan och tillika lagkaptenen Shane Doan, Phoenix Coyotes, betyder oerhört mycket för laget med sina ledaregenskaper. Heatley - potentiell matchvinnare ikväll!

Inga kommentarer: