15 februari 2009

Inget norskt skämt

Norskt mästerskap? Nej, VM i skidskytte i Pyongchang. Den norska dominansen var total igår i skidskyttesprinten. Inte nog med trippeln, norskt även på fjärde plats!! Vinnaren Björndalen har två vinster kvar upp till "Stenis". Lägg till 1-0 segern i fotbollen borta mot Tyskland. Drillo is back! Hjälten. Gummistövlarna. Statistikern. Defensivt tänkande Norge. Glädjefnatten är liksom total i väst.

Imponerad av Anders Södergren framfart. Bara för några månader sedan trodde vi att hans karriär var över. Testikeloperation. Efteråt glädjebeskedet att tumören var godartad. Anders är jätteglad förstås över vinsten igår uppe i italienska bergen . Ett formbesked som lovar gott inför stundande VM i Libera.....f'låt Liberece.

Däremot går det inte lika bra för di svenske i al(pina)-VM. Fiaskostämpel! Finland ligger före i medaljligan. Hur kul som helst!! Tack än en gång, Tanja X 2. Bronsåldern. Fint där också med en elfteplats för Sanni Leinonen i slalomdisciplinen.

“Finnarna äro Europas blygaste, stillsammaste och fåmäldaste nation. Men under det stilla skalet bor ett mycket hetsigt temperament. Finnen bär saktmodigt förtreten, försagd och försvarslös. Men förolämpningen sitter inne och gror och växer till. När sedan alkoholen gör sitt till, då lossnar hans tungas band, han spyr ut ord som kulsprutans kulor, då minnes han förolämpningen, då är han färdig till hämnd, slidkniven blixtrar, och ett dråp är begånget. Vi ha att inregistrera ett dråp om dagen i Finland. Vi besitta Europas rekord i mannadråp”, skriver Ernst Lampén (1930).

Inga kommentarer: